Durendale Reizen

“The past is a foreign country”

Jip Meijer van Durendale Reizen is specialist in militaire geschiedenis. De reizen van Durendale zijn kleinschalig en persoonlijk met 4-7 deelnemers in een Mercedes minibusje. Jip Meijer is gids en chauffeur. U kunt op de gebruikelijke manier één van onze reizen boeken. Maar u kunt ook met uw eigen gezelschap een privé-reis boeken. Wij stellen dan samen met u een interessant reisprogramma samen.
Mijn klanten zijn op zoek naar een “historische sensatie”. Door een historische plaats te bezoeken of historische voorwerpen te bekijken of aan te raken voel je dat het echt gebeurd is. Bijvoorbeeld een granaat langs de kant van de weg bij Ieper. Ons motto is dan ook “Get in touch with history”. Je wordt getuige van het verhaal en daarmee ook een beetje onderdeel van het verhaal. Zou je geschiedenis kunnen definiëren als het verhaal dat overblijft?

The past is a foreign country” zo gaat het gezegde. Met Durendale reis je niet alleen naar andere plaatsen, maar ook in de tijd. Van de Romeinse tijd tot en met de Tweede Wereldoorlog. Waar mogelijk verblijven wij op historische locaties. Bij onze privé-reizen en schoolreizen bestaat de mogelijkheid om op de slagvelden in historische tenten te slapen.
Gaat u mee?