Mayke Tours, de Ethiopië specialist

De wonderlijke wereld ontdekken begint bij rondreizen door Ethiopië of Soedan

Ethiopië
Beleef de dansende en zingende menigte tijdens de Timkat processie. Een replica van de Ark van het Verbond wordt door Bahir Dar gedragen, waarbij de kleurrijke parasols ter bescherming van de priesters schitteren in de zon.
De natuur rond Lalibela is ongeëvenaard en het uitzicht duizelingwekkend. Tijdens de wandeling ervaar je pas echt de leefwijze op het platteland.

Beroemd zijn de rotskerken van Lalibela
De elf ondergrondse rotskerken kun je bezoeken en de indringende geur van wierook opsnuiven. Ooit door ondergrondse gangen van kerk naar kerk gelopen? Dat kan alleen hier.

De kleurrijke bevolking in het zuiden van Ethiopië
Er wonen zeker tachtig verschillende volken en stammen in Ethiopië, elk met een eigen cultuur en religie. Vooral in de Omo vallei in het zuiden van Ethiopië leven de stammen nog op eeuwenoude traditionele wijze.

Ontdek met de rondreis Soedan en zuid Egypte het land van de Black Farao’s
Een land waar weinig westerlingen of toeristen komen, maar zeker de moeite waard is. Het land boeit en heeft de schoonheid van uitgestrekte woestijnen en een schat aan archeologische vindplaatsen. In het oude Nubië, waar de Nijl door de woestijn vloeit en langs de oevers de restanten van de oude beschaving gespaard zijn gebleven.

De Kush(Koesj)
De Kush cultuur was sterk beïnvloed door de Egyptische cultuur en daarom werden hier ook de piramides gebouwd. De piramides van Meroë zijn de bekendste maar ook andere schatten die je niet mag missen. De lokale gids weet je alles te vertellen over de archeologische vindplaatsen in Soedan.

Met de veerboot naar Egypte
Met de lokale veerboot van Soedan naar het Zuiden van Egypte. In het oude Egypte bij Aswan ligt de nooit geplaatste grote obelisk in een steengroeve. En aan de oevers van het Nassermeer (stuwmeer) zijn de indrukwekkende tempels van Isis op een hoger gelegen plek herbouwd. Dat wil je zien.