Mayke Tours, de Ethiopië specialist

De wonderlijke wereld ontdekken begint bij rondreizen door Ethiopië of Soedan

Een meest bijzondere reis om te maken is een reis door Zuid Ethiopië. Een reis door in een wereld van vroeger: stammen in geitenhuiden, met lichaamsbeschilderingen, die wonen in traditionele hutten. Met een 4×4 terreinwagen rijd je door de Omo vallei waar deze stammen nog steeds volgens eeuwenoude traditionele wijze leven.

Het diepe zuiden is een kleurenpalet met verschillende stammen

Er wonen zeker tachtig verschillende volken en stammen in Ethiopië, elk met een eigen cultuur en religie.

Wat kan je verwachten in een groepsreis of een reis op maat met je vrienden

  • Uitgebreide en unieke rondreis door Zuid Ethiopië
  • Bezoek aan ongeveer 10 verschillende stammen, waaronder de Mursi stam met een schotel in de onderlip
  • In een boomstam de Omo-rivier oversteken
  • Kleurrijke markten in de Omo vallei bezoeken
  • Met stoere 4×4 terreinwagens door het Mago National Park
  • Boottrip op het Chamo meer: krokodillen spotten
  • Een zeer fotogenieke reis .

Bezoek de Mursi stam de bekendste stam van de Omo vallei: vrouwen met een ronde kleischotel in de opengewerkte onderlip. Maar ook andere stammen zijn bijzonder zoals de Konso, Dassenech en de Hamar. De ingenieuze kapsels, tot kleding bewerkte geitenvellen en lichaamsversieringen zijn verbazingwekkend.

De kleurrijke weekmarkten

Vanuit de dorpen komen bewoners, uren lopend, naar de weekmarkt om hun spullen te verkopen en de wekelijkse boodschappen te doen. De markt is ook een ideale ontmoetingsplek.

Ethiopië moet je zien, moet je proeven, moet je ruiken

Ontdek met de rondreis Soedan en zuid Egypte het land van de Black Faraos
Een land waar weinig westerlingen of toeristen komen, maar zeker de moeite waard is. Het land boeit en heeft de schoonheid van uitgestrekte woestijnen en een schat aan archeologische vindplaatsen. In het oude Nubië, waar de Nijl door de woestijn vloeit en langs de oevers de restanten van de oude beschaving gespaard zijn gebleven.

De Kush(Koesj)
De Kush cultuur was sterk beïnvloed door de Egyptische cultuur en daarom werden hier ook de piramides gebouwd. De piramides van Meroë zijn de bekendste maar ook andere schatten die je niet mag missen. De lokale gids weet je alles te vertellen over de archeologische vindplaatsen in Soedan.

Met de veerboot naar Egypte
Met de lokale veerboot van Soedan naar het Zuiden van Egypte. In het oude Egypte bij Aswan ligt de nooit geplaatste grote obelisk in een steengroeve. En aan de oevers van het Nassermeer (stuwmeer) zijn de indrukwekkende tempels van Isis op een hoger gelegen plek herbouwd. Dat wil je zien.